AFP or licensors

Nieuwe viervoeter in 10 Downing Street: na Larry de kat nu ook puppy Dilyn 

10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson, heeft sinds vandaag een nieuwe bewoner: Dilyn. Neen, Johnson is niet opnieuw vader geworden. Het gaat om een puppy, een jack russell.

De Britse premier Boris Johnson en zijn vriendin Carrie Symonds maakten vandaag bekend dat ze een jackrussellpuppy geadopteerd hebben. Het hondje kreeg de naam Dilyn.

De Johnsons hebben Dilyn naar verluidt gered van een onzeker bestaan, want de puppy is achtergelaten door een hondenfokker. Op televisiebeelden is te zien hoe de puppy door enkele mensen van de dierenorganisatie Friends of Animals Wales naar 10 Downing Street werd gebracht.

Na aankomst postte Symonds ook enkele foto's van de nieuwe bewoner op sociale media. Duidelijk zichtbaar op de foto's: een rozet met daarop de tekst: "Stop puppy farming".

Dilyn is allesbehalve de eerste viervoeter in 10 Downing Street. Al sinds de 16e eeuw wonen er naar verluidt katten in de ambtswoning van de premier. In de eerste plaats om muizen weg te jagen.

Ook Johnsons voorgangers van de voorbije decennia hadden een kat. Een daarvan, Larry (foto onder), woont nog altijd in 10 Downing Street. In 2011 kreeg hij van de toenmalige premier David Cameron als eerste de officiële titel Chief Mouser to the Cabinet Office. Of Dilyn en Larry het goed met elkaar zullen vinden, valt nog af te wachten.

AFP or licensors

Meest gelezen