Radioprogramma "De inspecteur" pleit voor ombudsdienst voor bouwsector

Het radioprogramma "De inspecteur", op Radio 2, voert deze week actie voor een ombudsdienst in de bouwsector. Momenteel bestaan er al verschillende ombudsdiensten: voor de post, voor telecom, voor verzekeringen of voor verschillende overheidsdiensten. "De Inspecteur" wil dat er ook een voor de bouwsector komt.

Deze week hoor je in "De Inspecteur" een aantal getuigenissen die aantonen dat bouwers en verbouwers vaak in de kou blijven staan. Het radioprogramma wil dat beleidsmakers, bouworganisaties en alle bestaande instanties werk maken van zo’n ombudsdienst voor de bouw en vraagt om onderstaande actiefoto op de Facebookpagina van "De Inspecteur" te delen. 

Een bericht achterlaten op de website van Radio 2 kan ook.

Momenteel bestaat al een algemene consumentenombudsdienst, maar die lost alleen contractuele problemen mee op. Voor andere problemen wordt de consument doorgestuurd naar de  Verzoeningscommissie Bouw. Daar valt een deel van de bouwproblemen tussen de plooien, want als de tegenpartij niet met de commissie in zee wil, kan de consument er niet terecht.

De verzoeningscommissie en consumentenorganisatie Test-Aankoop steunen de eis voor een ombudsdienst die breder bekend is bij het publiek en die meer slagkracht en bevoegdheden heeft. 

Meest gelezen