Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Russische koppels die kinderen meenamen naar oppositiebetoging behouden hoederecht

Twee Russische koppels behouden het hoederecht over hun kinderen, nadat het parket in Rusland hun kinderen had willen weghalen omdat hun ouders hen begin augustus hadden meegenomen naar een manifestatie van de oppositie. Dat heeft een rechtbank in Moskou maandag beslist.

De Russische koppels Dmitry en Olga Prokazov en Petr en Elena Khomskikh zijn op de vingers getikt door een rechtbank in Moskou omdat ze hun kinderen hadden meegenomen naar een manifestatie van de oppositie.

Ze behouden het hoederecht over hun kinderen, nadat het parket in Rusland hun kinderen had willen weghalen omdat hun ouders hen begin augustus hadden meegenomen naar een manifestatie van de oppositie. 

"Ze nemen ons onze kinderen niet af", verklaarde vader Pjotr Khomskikh na de zitting achter gesloten deuren. Het koppel kreeg van de rechter wel te horen dat het "van gedrag moet veranderen".

Het echtpaar Khomskikh nam twee van zijn drie kinderen - twee dochters van respectievelijk drie jaar en drie maanden oud - op 3 augustus mee naar een niet-toegelaten oppositiebetoging in de Russische hoofdstad. Ondanks aandringen van het parket, behouden ze dus het hoederecht over al hun kinderen, maar ze kregen door de rechter wel het verbod opgelegd om hen nog naar zulke manifestaties mee te nemen

Sinds midden juli hebben in Rusland al veel betogingen plaatsgevonden tegen de uitsluiting van veel oppositiekandidaten bij de komende lokale verkiezingen.

Meest gelezen