Videospeler inladen...

20 lichamen geborgen na brand op boot voor kust van Californië

In de Verenigde Staten is er brand uitgebroken op een schip dat zich voor de kust van de staat Californië bevindt. Er zijn al zeker 20 lichamen geborgen. Negen mensen zijn nog vermist. Vijf opvarenden werden gered. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten gemeld. Het zou om een commercieel schip gaan met duikers aan boord. Het schip is ondertussen gezonken. 

De brand zou ’s nachts uitgebroken zijn terwijl de opvarenden sliepen. Zij werden vermoedelijk verrast door het vuur én ingesloten."Vijf mensen die zich op het dek bevonden, konden gered worden. Twee ervan waren lichtgewond", verklaart de brandweer. 

Volgens de kustwacht waren er 39 mensen aan boord van het schip. "De bemanning van het schip was al wakker en stond op het dek. Zij zijn van het schip kunnen springen", meldt de kustwacht nog. Op de vraag of de bemanningsleden hadden geprobeerd om de passagiers te helpen, gaf de kustwacht geen antwoord. Verschillende boten en helikopters werden door de kustwacht ingezet om hulp te bieden. Ook de brandweer is aanwezig.

(lees voort onder foto)

Ventura County Fire Department

We moeten ons voorbereiden op het ergste scenario

Het schip bevindt zich voor de kust van Zuid-Californië, nabij het eiland Santa Cruz. Het is zo'n twintig meter lang.  Ondertussen is het gezonken, enkel een klein deel van de romp is nog zichtbaar. Het blussen verliep erg moeizaam, waarschijnlijk door de aanwezigheid van brandstof aan boord.

De hulpverleners sluiten niet uit dat aanwezige zuurstof- en propaantanks zijn ontploft. 

(lees voort onder de tweets)

Het schip was zaterdag uitgevaren voor een uitje van drie dagen onder duikers.  Vandaag zouden ze terugkeren naar de kust van Californië.  De eilandengroep voor de kust van Santa Barbara is zeer geliefd bij duikers en zeilers. 

Ventura County Fire Department

Meest gelezen