Vlaamse militanten bekladden wegwijzers ziekenhuis Ronse

Het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse is er niet over te spreken dat de Franstalige wegwijzers naar het ziekenhuis overgeschilderd zijn. Op de borden die de weg naar de Spoed tonen, is nu zwarte verf te zien. Ook werden de letters VL aangebracht en stickers van het Taal Aktie Komitee.


De wegwijzer aan de ingang van het algemeen ziekenhuis Glorieux is beklad met zwarte verf. Op het bord staat Spoed en Urgences en het woord Urgences is met zwarte verf overschilderd. Er werd ook een sticker geplakt met de woorden "faciliteiten stommiteiten", een sticker van het Taal Aktie Komitee. In Ronse gelden al sinds de jaren '60 taalfaciliteiten voor Franstaligen.

Ook het Algemeen Ziekenhuis Glorieux heeft zich al decennia georganiseerd op de twee taalgemeenschappen. Algemeen Directeur Stefaan Blomme: "Ik heb er akte van genomen dat er blijkbaar toch mensen zijn die daar problemen mee hebben. Ik denk dat er toch andere manieren zijn om actie te voeren tegen die facilteiten." De algemeen directeur wijst er ook op dat het hele ziekenhuis op die tweetaligheid is georganiseerd en dat, los van de faciliteiten, ook heel wat patiënten uit Wallonië naar het ziekenhuis komen. 

Recent heeft ook de stad Ronse de faciliteiten in vraag gesteld. Het is voor de stad een ernstige meerkost en daarom pleit ze ervoor om de faciliteiten voor Franstaligen af te schaffen.

 

Meest gelezen