Vrouw verliest ledematen door vleesetende bacterie, maar dat houdt haar niet tegen op eerste schooldag

Tara De Bolle (34) uit Liedekerke had één grote wens: haar dochtertje op de eerste schooldag zélf naar school brengen. In december vorig jaar verloor de jonge moeder haar onderarmen en benen door een vleesetende bacterie.

2018 eindigde in één grote tragedie voor de jonge mama uit Liedekerke. Via een klein wondje aan haar teen, drong een vleesetende bacterie haar lichaam binnen. 24 uur later was Tara al haar ledematen kwijt. De meest eenvoudige dingen moest de mama van twee opnieuw leren: tanden poetsen, naar het toilet gaan, zich aankleden, de kinderen helpen,... Toch stelde Tara meteen een doel voor ogen: haar dochtertje Emma (6) op de eerste schooldag zélf afzetten. Haar wens kwam vandaag uit.

Mijlpaal

Dat Tara haar dochtertje vanmorgen zelf aan de schoolpoort kon brengen doet haar goed. "Dit is een mijlpaal die niet mag ontbreken. Emma gaat naar het eerste leerjaar: een grote stap die ik niet wil missen. Haar boekentas staat al een tijdje klaar met spullen die we vorige maand hebben gekocht. Zondagavond hebben we haar kleren klaargelegd." Dat deed Tara overigens zélf, net als de kleren wassen, ramen poetsen en dweilen. Ook een paardenstaart maken bij Emma lukt haar intussen. "Enkel strijken moet ik overlaten aan onze ouders."

Stappen

Tara is strijdvaardig en boekt veel vooruitgang. Op weekdagen verblijft ze in een revalidatiecentrum in Gent. Daar heeft ze haar fijne motoriek weer geleerd waardoor kleine dingen vasthouden weer aardig lukt. Intussen leert ze ook stappen met protheses. "Als dat vlot, kan ik overschakelen op elektrische exemplaren." Die zijn erg duur, daarom blijft de familie benefietacties en veilingen organiseren.

Meest gelezen