Zwembad "De Beumkes" in Scherpenheuvel definitief afgebroken

Zwembad "De Beumkes" in Scherpenheuvel gaat begin volgend jaar tegen de vlakte. Dat heeft het gemeentebestuur beslist. Het gebouw staat al jaren leeg en renoveren was geen optie voor de gemeente.

"Het gebouw zit vol met betonrot en dat herstellen zou honderdduizenden euro's kosten. Het studiebureau heeft berekend dat het gebouw zelfs na die werken nog maar een aantal jaar bruikbaar zou zijn, dus dat zouden kosten voor het sterfhuis zijn", vertelt schepen voor sport Kris Peetermans. De gemeente speelde nog even met het idee om andere activiteiten in het gebouw te laten doorgaan, maar dat idee heeft de gemeente laten varen. Wat er met het vrijgekomen terrein zal gebeuren, moet de gemeente nog bekijken. "Het terrein ligt in een zone voor sportinfrastructuur, dus we moeten sowieso iets in die richting zoeken. Wat dat precies wordt, zal afhangen van onze meerjarenbegroting. Een nieuw zwembad zal het in ieder geval niet worden, dat kan onze gemeente niet betalen."

Meest gelezen