Acht kinderen gedood bij aanval op lagere school in China

In het centrum van China zijn gisteren acht kinderen om het leven gekomen bij een aanval op een lagere school. Dat melden de Chinese media. Een veertigjarige verdachte werd meteen na het incident opgepakt, aldus de Engelstalige Chinese krant Global Times.

Gisteren, op de eerste schooldag, werden acht leerlingen gedood en raakten twee anderen gewond toen ze werden aangevallen op hun school in de stad Enshi, in de centraal gelegen provincie Hubei. De vermoedelijke dader, een 40-jarige inwoner van de stad, werd opgepakt. Volgens lokale media zat de man acht jaar in de gevangenis voor poging tot moord en werd hij vorig jaar vrijgelaten.

De politie heeft de juiste omstandigheden van de aanval niet bekendgemaakt. Ze heeft ook geen informatie gegeven over hoe ernstig de gewonde kinderen eraan toe zijn.

In het verleden vonden in China al aanvallen op scholen plaats met messen of zelfgemaakte explosieven. In oktober 2018 werden minstens 14 kinderen op een kleuterschool in Chongqing aangevallen door een vrouw met een keukenmes, en in april 2018 kwamen 9 studenten om toen een man hen aanviel met een mes in de provincie Shaanxi. In het land gelden zeer strenge regels rond vuurwapens.

Meest gelezen