Videospeler inladen...

Opnieuw een Banksy verdwenen in Parijs

De beroemde Britse graffitikunstenaar Banksy schilderde in 2018 een kleine rat vlak bij het Parijse museum Centre Pompidou. Het werk stond op de achterkant van een bord bij de ondergrondse garage. Sinds vorige week zijn de rat en een groot stuk van het bord nergens meer te bespeuren.

Het is niet de eerste keer dat dieven het gemunt hebben op een werk van Banksy. Eerder verdween al een werk in het 5e arrondissement van de Franse hoofdstad dat afgedekt was met plexiglas. In 2018 werd een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag in concertzaal Bataclan gestolen. 

Videospeler inladen...

Volgens Centre Pompidou probeerden onbekenden vorig jaar al om de rat te stelen uit het bord. Veiligheidsmensen van het museum konden daar toen een stokje voor steken. Centre Pompidou heeft ondertussen klacht ingediend wegens diefstal en schade, de politie is een onderzoek gestart.

Meest gelezen