Asielcentrum Broechem breidt tijdelijk uit

Aan het asielcentrum van Broechem, bij Ranst, zijn er 70 extra opvangplaatsen bij gekomen. De uitbreiding is voor maximaal 6 maanden. Langer kan niet voor de gemeente, zegt burgemeester Johan De Ryck (N-VA).

Er zijn nu tenten geplaatst om extra plaatsen te creëren, maar die zullen in november vervangen worden door containers. "Die mogen maximaal 4 maanden blijven staan, er mag geen structurele uitbreiding komen", zegt burgemeester Johan De Ryck. "We hebben momenteel een capaciteit van zo'n 260 asielzoekers, en die wordt al permanent overschreden met 100 mensen. In 2016 zaten er 500 asielzoekers en toen hebben we gezien dat er een grotere inzet van de politie nodig was. Ze konden bijgevolg geen andere taken uitvoeren." De Ryck heeft daarom extra middelen voor de politie gevraagd bij de federale overheid.

Aansleep dossiers

Het is niet zo dat er nu opeens meer asielzoekers zijn. Ze verblijven wel langer in de asielcentra omdat de dossiers langer aanslepen. In het asielcentrum van Arendonk werden er vorige maand ook al tenten gezet om meer plaatsen te creëren.

Meest gelezen