Koffiebeker in "Game of thrones": "Hoe konden we die over het hoofd gezien hebben?"

Terwijl de wereld begin mei op het puntje van zijn stoel zat om te zien hoe de laatste strubbelingen in "Game of thrones" zouden uitdraaien, waren het toch niet de onverwachte plotwendingen die het wereldnieuws haalden. Plots verscheen er immers een hedendaagse koffiebeker in een van de scènes, namelijk op de tafel waaraan Daenerys Targaryen van de inhoud van een ijzeren beker genoot. De pret kon niet op op sociale media en de zoektocht naar de schuldige - volgens Sophie 'Sansa Stark' Turner was het Kit 'Jon Snow' Harington die hem achtergelaten had - kon beginnen. "De schandelijke blunder" bleef de serie intussen achtervolgen en noopte nu ook, 4 maanden later, bedenkers David Benioff en D.B Weiss tot een reactie.

Voor wie alle commotie intussen vergeten is, het ging om volgende scène uit het laatste seizoen van "Game of thrones": 

Ook al kon de pret daarna niet op op sociale media, de bedenkers van de serie konden er aanvankelijk duidelijk minder om lachen. Zo verklaarden David Benioff en D.B Weiss zopas op de Japanse tv-zender Star Channel. Al werd er eerst met een kwinkslag gereageerd toen de vraag naar de blunder gesteld werd: "Weet je, ik denk in termen van Perzische tapijten. Het is een traditie om daarin ook altijd een foutje te steken omdat alleen God iets dergelijks perfect kan afleveren. Dit was ons foutje. Dat is waarom de koffiebeker daar stond. Een heel bewust, weloverwogen statement van onze onvolmaaktheid."

Daarna gaf het duo toe dat er aanvankelijk nauwelijks gelachen werd met het opduiken van de beker in de scène: "We concentreerden ons zo hard op Daenerys en Jon Snow dat we die koffiebeker in het midden van de tafel helemaal niet opmerkten. Ik kon aanvankelijk dan ook niet geloven dat dit ons overkomen was. Het was ronduit gênant. "Hoe hebben we dat over het hoofd kunnen zien?" Maar daarna werd het grappig. Het is niet meer dan een fout van ons en nu kunnen we erom lachen."

Met onder meer dus als gevolg:

Meest gelezen