Slachtoffer van tramongeval Deurne wordt verhoord "als verdachte", politie: "Serieuze inschattingsfout"

Een slachtoffer van het zware tramongeval vorige week in Deurne heeft een brief gekregen van de politie waarin hij wordt opgeroepen voor een verhoor "als verdachte". De tram reed vorige week dinsdagnacht in op een tandartspraktijk. Daarbij raakte het betrokken slachtoffer zwaargewond en was hij even in levensgevaar. De politie spreekt van een "serieuze inschattingsfout". 

Vorige week dinsdagnacht ontspoorde een tram in Deurne en botste frontaal op een tandartspraktijk. Daarbij raakten vijf mensen gewond. Een van hen was een tijdlang in levensgevaar. De man kreeg nu een brief van de Antwerpse politie waarin hij wordt opgeroepen voor een verhoor "als verdachte". In de brief is ook te lezen dat hem een "vrijheidsstraf kan worden opgelegd". 

De Antwerpse politie benadrukt dat het om een "serieuze inschattingsfout" gaat. De man wordt geenszins als verdachte beschouwd. Bij zware ongevallen als deze worden vaak ook inzittenden van de voertuigen verhoord als verdachte, klinkt het. Soms dragen passagiers namelijk bij aan het ongeval, door bijvoorbeeld de bestuurder af te leiden. In dit geval is daar geen aanwijzing voor.

"Helaas is dit niet in te trekken", zegt woordvoerder Willem Migom. Het betrokken slachtoffer zal dus effectief als verdachte worden verhoord. "Het is een ongelukkige standaardformulering", klinkt het. De politie heeft zich ook al bij de betrokkenen verontschuldigd. 

Het slachtoffer kreeg deze brief in de bus.

Meest gelezen