Doek valt definitief over laatste bioscoop van Meetjesland

De vroegere Cinema Capitole in Aalter zal dan toch worden afgebroken. Al meer dan twee jaar geleden waren er plannen om appartementen te bouwen op de plaats van de cinema, maar er kwam al die tijd geen schot in de zaak. Nu komt de afbraak toch dichterbij.

Cinema Capitole is al twee en een half jaar dicht. Er waren plannen om appartementen te bouwen op de plek waar hij staat. Nu zijn er concrete plannen om het cinemagebouw te slopen en er 20 appartementen en 20 garageboxen te bouwen. Er loopt een openbaar onderzoek. 

De vroegere uitbater van de cinema, Jean-Claude Maes, vindt het jammer dat het gebouw verdwijnt. "Het is een trieste zaak, er waren mogelijkheden om de bioscoop te behouden en toch ook appartementen te zetten. Maar zoals altijd draait het om geld, men wil per se appartementen hebben. En dus breken ze het gebouw af. Het is de laatste bioscoop van het Meetjesland, jammer dat die afgebroken wordt."
 

Meest gelezen