Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Ex-presidentskandidate Sara Torres in Guatemala opgepakt

In Guatemala is voormalig presidentskandidate Sandra Torres enkele weken na haar nederlaag bij de verkiezingen gearresteerd. 

Vrijdag werd tegen de linkse politica een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens vermeende illegale campagnefinanciering en de oprichting van een criminele organisatie. Dat maakten de gerechtelijke autoriteiten van het kleine Centraal-Amerikaanse land bekend.

Torres, de ex-vrouw van voormalig president Alvaro Colom, wordt ervan beschuldigd een eerdere verkiezingscampagne van haar sociaaldemocratische partij UNE ten tijde van de presidentsverkiezingen in 2015 te hebben bekostigd met omgerekend 3,2 miljoen euro aan niet-aangegeven fondsen. Zelf zegt Torres dat het gaat om een politieke vervolging.

De 63-jarige Torres verloor op 11 augustus de verkiezingen van haar rivaal, de conservatief Alejandro Giammattei. Dat er een onderzoek tegen haar liep wegens illegale campagnefinanciering was in de aanloop naar die verkiezingen al bekend. Als kandidate bij de presidentsverkiezingen kon ze echter niet worden vervolgd.

Meest gelezen