Videospeler inladen...

Na de kritiek op zomervakantie van prins Harry en Meghan met privéjets: "Veiligheid van mijn familie verzekeren"

De Britse prins Harry heeft gereageerd op de bakken kritiek die hij en zijn vrouw Meghan over zich heen kregen omdat ze deze zomer vaak met privéjets vlogen. "Dat was om de veiligheid van mijn familie te verzekeren", vertelde hij. Opmerkelijk: Harry heeft nu een nieuw initiatief gelanceerd dat milieuvriendelijk reizen moet promoten. 

Enkele weken geleden kwamen prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle in de Britse pers onder vuur te liggen omdat ze deze zomer vaak met privéjets reisden. En dat terwijl de twee zich inzetten voor het klimaat en pleiten voor meer maatregelen om het milieu te beschermen. 

Zo vlogen Harry en Meghan op uitnodiging van Elton John naar Nice. Met de privéjet van de zanger. Toen dat uitlekte, nam Elton John de verdediging van de hertog en hertogin op zich. "Ik voel mij verplicht om Harry en zijn gezin te beschermen tegen de pers, die heeft bijgedragen aan de vroegtijdige dood van Diana." Hij voegde ook toe dat ze een bijdrage aan Carbon Footprint gestort hebben. En nog frappanter: Harry vloog met een privéjet naar een klimaattop die georganiseerd werd door Google om daar een speech te geven over het milieu. 

Harry heeft nu gereageerd op alle kritiek. Tijdens de lancering van een nieuw initiatief om duurzaam toerisme te promoten, vertelde hij over zijn impact op het milieu: "Niemand is perfect." Hij vervolgde: "Ik ben naar hier (Amsterdam) gekomen met een commerciële vlucht. 99 procent van mijn reizen vlieg ik commercieel."

Niemand is perfect

Prins Harry

Zijn vluchten per privéjet verantwoordde hij door te zeggen: "Soms is er zo'n gelegenheid, gebaseerd op unieke omstandigheden, om ervoor te zorgen dat mijn familie veilig is. Zo eenvoudig is dat."

Soms is er zo'n gelegenheid, om ervoor te zorgen dat mijn familie veilig is

Prins Harry

Het initiatief waar Harry zich achter schaart is "Travalyst", een nieuw, wereldwijd project in de reissector dat lokale gemeenschappen wil ondersteunen, wilde dieren wil beschermen en de klimaatverandering wil aanpakken. Het wordt gesteund door verschillende grote namen - denk aan Booking.com, Skyscanner, Tripadvisor en Visa. Dat wordt geschreven op het Instagramaccount van Harry en Meghan.

In een statement verklaarde Harry: "Reizen heeft de ongeëvenaarde macht om mensen verschillende culturen en nieuwe ervaringen te tonen en een diepe appreciatie te krijgen voor wat de wereld te bieden heeft. Terwijl toerisme onvermijdelijk groeit, is het uitermate belangrijk om duurzame praktijken snel toe te passen en om deze groei in evenwicht te houden met de noden van het milieu en de lokale bevolking. Het samenbrengen van bedrijven, consumenten en gemeenschappen is onze beste kans om ecosystemen te beschermen voor de toekomstige generaties." 

Videospeler inladen...

Meest gelezen