Kris Leaerts legt maandag de eed af als burgemeester van Kampenhout

Aanstaande maandag legt Kris Leaerts (CD&V) de eed af als burgemeester van Kampenhout. Dat moest nog gebeuren want Leaerts was betrokken in een rechtszaak, maar is intussen vrijgesproken.

Kris Leaerts mag volgende maandag de eed als burgemeester van Kampenhout afleggen. Begin dit jaar kon hij nog niet benoemd worden, omdat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) eerst de uitkomst afwachtte van een rechtszaak rond belastingontduiking waarbij Leaerts in de rand genoemd werd. Het parket gaf daarop een negatief advies.

Vrijgesproken en al benoemd

Maar intussen is Leaerts vrijgesproken en eind augustus al door de Vlaamse overheid benoemd. Leaerts was ook uittredend burgemeester van Kampenhout. Daardoor bleef hij in de praktijk de afgelopen maanden gewoon aan het roer.

Meest gelezen