Radio2

Man bekent dan toch moord op zijn vrouw: "Hij heeft maandenlang giftige bonen door haar eten gemengd"

Na maanden ontkennen, heeft een brandweerman uit Lauwe nu toch bekend dat hij zijn vrouw heeft vergiftigd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. "Hij heeft maandenlang giftige wonderbonen door het eten van zijn vrouw gemengd", bevestigt Tom Janssens van het parket in Kortrijk.

De vrouw is in oktober vorig jaar gestorven. Ze kreeg veel last van diarree en moest overgeven. Haar man bracht haar nog naar het ziekenhuis, maar ze is kort daarna overleden. Uit de autopsie bleek dat er ricine in haar bloed zat. Die giftige stof zit in de zaden van de wonderboom, dat is een exotische sierplant die in zowat elke plantenzaak te koop is.

Toen de wetsdokter de ricine in haar lichaam had ontdekt, kwamen de speurders al snel bij haar echtgenoot uit. Hij werd begin dit jaar aangehouden, maar ontkende maandenlang dat hij ook maar iets met de dood van zijn vrouw te maken had. Tot nu dus. De brandweerman heeft nu toch volledige bekentenissen afgelegd.

"Uiteindelijk heeft hij na maanden onderzoek bekend dat hij maandenlang wonderbonen of ricinusbonen in het eten van zijn partner heeft gemengd", zegt Tom Janssens van het parket. "Het gaat hier dus om vergiftiging die gepaard ging met zeer veel pijn. Zij is een gruwelijke dood gestorven." De man riskeert levenslang.

Meest gelezen