Videospeler inladen...

Ooggetuige explosie Wilrijk: "Knal was 10 keer harder dan zo'n granaat"

Verwoesting, chaos en paniek: zo beschrijven twee ooggetuigen de toestand in Wilrijk, vlak na de explosie. Allebei wonen ze in de buurt. Vanavond beschreven ze in "Vandaag" wat ze vanmiddag hebben meegemaakt.

"Ik zag de daken van de huizen in de lucht vliegen", zegt Chloë Frederickx. "Er ging vooral angst door mij heen: Wat nu? Wat gaat er nog gebeuren?"

Ik zag ineens een dak in de lucht vliegen, 20 tot 30 meter hoog

"Ik wilde net die straat in draaien toen die knal kwam", getuigt Isamdin El Osri y Chequer. "En toen kwam die enorme druk. Heel de auto was aan het trillen." Ook Isamdin zag hoe erg het was. "Ik zag ineens een dak in de lucht vliegen, 20 tot 30 meter hoog. Ik stapte uit de auto en zag net alles naar beneden vallen. Mensen in paniek, vrouwen die aan het schreeuwen waren."

Volgens Isamdin waren de hulpdiensten opvallend snel ter plaatse. "Het was chaotisch. Iedereen was buiten. Mijn eerste gedacht was een granaataanslag, maar die knal was 10 keer harder dan zo'n granaat."

"De vraag is hoe lang het gaat duren voor het weer wat in orde is", besluit Isamdin.

Bekijk hieronder het gesprek in "Vandaag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen