Videospeler inladen...

Waarom vlucht je na een ongeval? "Pano" spreekt met daders van vluchtmisdrijven

Ze zijn niet uit het nieuws weg te slaan, de ongevallen met vluchtmisdrijf. "Pano" kruipt vanavond in het hoofd van de vluchters. Zij die slachtoffers zwaargewond of voor dood achterlaten langs de kant van de weg. Voor het eerst praten ze, open en bloot, over de dag die ook hun leven voorgoed veranderde.

Augustus 2018. Michael Mergaert rijdt in op een groep transmigranten in Jabbeke. Hij stopt niet, maar vlucht. Twee kilometer verder wordt hij tegengehouden door de politie. Daar krijgt hij te horen dat hij een jongeman heeft doodgereden. Het is niet de eerste keer dat hij vluchtte. In 2016 pleegde hij ook al eens vluchtmisdrijf. Ook toen had hij te veel gedronken.  

Lees verder onder de video

Videospeler inladen...

Volgens cijfers van het instituut voor de verkeersveiligheid Vias blijkt 42 procent van de bestuurders die vluchten onder invloed van alcohol of drugs.

Ook Eric Lambrichts was dronken toen hij op 6 januari 2018 inreed op drie twintigers op de kerstmarkt Winterland in Hasselt. Ook Eric vlucht weg. Twee maanden zit hij in voorhechtenis in de gevangenis, daarna verschijnt hij voor de politierechter. 

(Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Wat is nu de juiste straf voor een vluchtmisdrijf? Daar geraken ook ervaren politiemensen het niet over eens. En wat zijn de oplossingen om vluchtmisdrijven te vermijden? De gevangenis, een alcoholslot of een rijbewijs met punten?

Bekijk hieronder de volledige reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen