sudok1

Podcast - Pano: Het onwaarschijnlijke verhaal van een slachtoffer van vluchtmisdrijf: "Beseft ze wel wat ze deed?"

Vorig jaar verloren 16 mensen in ons land het leven in een ongeval, waarbij de veroorzaker doorreed. Op televisie kruipt Pano deze week in het hoofd van de vluchters, zij die gewonde slachtoffers achterlaten in de berm. In deze Pano-podcast geven we het woord aan de slachtoffers. Eén van hen is Lieva. 

Beluister hier de podcast 'Verder na vluchtmisdrijf'

Twee jaar geleden is het nu dat ze telefoon kreeg van haar dochter, die net aangereden was. Lieva rept zich naar de plaats van het ongeval en wat er zich dan afspeelt zal haar leven dramatisch veranderen. "Maar ik ben wel positief blijven denken", zegt ze. "Ik kan boos zijn, maar wat win ik daarmee? Ik heb mijn energie nodig om te herstellen. Maar... beseft ze eigenlijk wat ze gedaan heeft?"

Vorig jaar waren er in ons land 4433 ongevallen met gewonden of doden waarna de bestuurders vluchtten. 16 mensen verloren daarbij het leven. België staat op 1 in Europa als het gaat over het aantal vluchtmisdrijven per duizend inwoners.  Guy De Troyer en Machteld Libert spraken met Lieva, die nooit meer zal zijn wie ze was voor ze het slachtoffer werd van een vluchtmisdrijf,  Christine Van Tichel deed de montage.

Bekijk hieronder het gesprek met Lieva Vervoort en Ludwig Hufkens in "Vandaag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen