BELGA/VERGULT

Reorganisatie op komst bij KBC: "Hopelijk geen ING-scenario"

Bank-verzekeraar KBC stelt morgenvroeg op een bijzondere ondernemingsraad de resultaten voor van de "efficiëntie­oefening" die de voorbije maanden is uitgewerkt binnen het bedrijf. Het KBC-personeel krijgt morgen te horen hoe verregaand de reorganisatie zal zijn. 

"Het is een goede zaak dat de mensen te horen krijgen waar ze aan toe zijn", verwoordt Dirk De Backere van ACV Puls de spanning binnen KBC. Het personeel komt morgenvroeg te weten in welke mate KBC wil reorganiseren en welke impact dat zal hebben op de jobs bij het bedrijf.

Die aankondiging zal het resultaat zijn van een "efficiëntie­oefening" die midden mei werd aangekondigd. Het bedrijf liet toen weten "wendbaar" te willen blijven en zo "beter en gepaster te kunnen inspelen op de veranderende en toenemende verwachtingen van klanten en van de maatschappij". 

"Hopelijk geleidelijk proces"

Banken als KBC zijn vandaag voortdurend op zoek naar het goede evenwicht tussen hun traditionele diensten in de kantoren en een goede digitale dienstverlening. Almaar meer mensen handelen het leeuwendeel van hun bankverrichtingen af via internet of via hun smartphone.

KBC heeft zo'n 15.000 werknemers in ons land. De Backere zegt te hopen op "een geleidelijk proces", een aanpak die het bedrijf tot dusver altijd heeft gebruikt. "Hopelijk krijgen we geen ING-scenario", stelt De Backere. Daar werden een paar jaar geleden 3.500 banen geschrapt en het aantal kantoren werd er gehalveerd.

Meest gelezen