(C) Aurore Belot

Teleurstelling na overleg met directie FNAC: vertegenwoordigers personeel kondigen acties aan

De personeelsvertegenwoordigers bij Fnac zijn vanavond "teleurgesteld" over hun ontmoeting met de directie. Nieuwe algemene vergaderingen zullen georganiseerd worden en er zullen acties volgen, zeggen vakbondsmensen van de socialistische en van de christelijke bediendebond. In de winkels in Brussel en Wijnegem is vandaag al actiegevoerd uit protest tegen 26 ontslagen.

Eind februari had de directie van Fnac tijdens een buitengewone ondernemingsraad de intentie aangekondigd om 57 van de 456 banen te schrappen in de elf winkels in België. Onderhandelingen met de vakbonden in het kader van de procedure-Renault sprongen echter af en de directie besliste om 26 werknemers te ontslaan.

"We hoopten de dialoog te hervatten en een geste van de directie te horen over werkgelegenheidsgarantie", zeggen de vakbondsmensen. "We hebben een voorstel gekregen maar geen zekerheid. Bovendien heeft de directie niet geantwoord op onze vragen over haar toekomstplannen. Het is heel vaag."

Onder die omstandigheden "kan de sociale vrede niet gegarandeerd worden", waarschuwen de vakbondslui. Nieuwe algemene vergaderingen zullen georganiseerd worden, die snel moeten leiden tot een actieplan.

Meest gelezen