Zoon van Limburgse is met gezin op de Bahama's: "Het is bang afwachten tot de orkaan voorbij is"

Orkaan Dorian heeft op de Bahama's enorme schade aangericht. Er zijn op dit moment vijf mensen overleden en er zijn meer dan 20 gewonden. Kor Dormans, de zoon van Maggie Jaspers uit Herk-de-Stad, woont met zijn gezin op de Bahama's. Voor haar en de familie is het bang afwachten.

Kor Dormans uit Herk-de-Stad, die een hotel uitbaat op de Bahama's, leeft met zijn gezin ondergedoken in zijn huis. Zijn moeder, Maggie Jaspers, wacht bang af. "Ik had Kor gisterenmiddag nog aan de lijn. Hij klonk toen heel ongerust. Hij kan alleen maar thuis in het donker afwachten tot de orkaan voorbij is. De orkaan beweegt zich alleszins traag vooruit en vernielt alles wat op z'n pad komt", zegt Maggie. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het gezin van Kor een orkaan meemaakt. Drie jaar geleden nog was er een orkaan op de Bahama's. Toen werd het huis van Kor verwoest en moesten zijn kinderen naar grootmoeder Maggie. "Na de vorige storm moest er veel vernieuwd worden aan het huis. Er zou nu nog geen schade zijn, maar hij weet niet hoe het zit met zijn hotel. "Ik volg van thuis uit alleszins de situatie op de voet op via allerlei nieuwskanalen en probeer contact te houden met Kor", zegt Maggie. 

Langzaam naar Florida

De orkaan zou vanavond plaatselijke tijd gevaarlijk dicht bij de kust van de Amerikaanse staat Florida komen. Studente Eline Windmolders uit Hasselt doet momenteel stage in Gainsville in Florida. Zij merkt op dit moment nog niet veel van de orkaan, maar inwoners bereiden zich er wel op voor. "De meeste mensen hebben zandzakken voor hun huis liggen tegen het water en er wordt veel benzine ingeslagen ingeval er een evacuatie nodig is", zegt Eline. 

Meest gelezen