Herlees onze LIVEBLOG: Nog 1 vermiste en enorme ravage na gasontploffing in Wilrijk

Na de zware explosie in Wilrijk vanmiddag zijn er al drie slachtoffers levend van onder het puin gehaald. Er is nog één vermiste. De ravage is enorm: minstens drie huizen zijn helemaal verwoest. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) spreekt over een "gasontploffing", het parket heeft een onderzoek geopend. Herlees het relaas van de dag in deze liveblog.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Puinruimen na de explosie

Videospeler inladen...

Ann De Bie geeft een laatste stand van zaken in "Vandaag"

De drie slachtoffers van de explosie zijn twee mannen - een van 76 en een van 57 jaar - en een vrouw van 47 jaar. Het gaat om drie mensen met de Belgische nationaliteit. Een van hen heeft het ziekenhuis kunnen verlaten, de twee anderen zijn zwaargewond.

De ravage is enorm. Drie huizen zijn volledig vernield, maar intaal zijn zes huizen zwaar beschadigd geraakt. De hele straat en het hele plein ligt vol met glasscherven.

Ann De Bie geeft laatste stand van zaken in Journaal 19 uur: "Brandweer zoekt met man en macht naar laatste vermiste"

Videospeler inladen...

Buurtbewoners mogen terug naar huis

De buurtbewoners van de vernielde huizen kunnen vanavond nog terug naar hun huis. Volgens Kristof Geens van de brandweerzone Antwerpen gebeurt dat onder begeleiding van politie en brandweer.

Puin ruimen lag een uur stil voor de speurhonden

"Net nu zijn ze weer begonnen met het voorzichtig weghalen van  brokstukken", zegt collega Marjan Temmerman. "Het is hier bijna een uur muisstil geweest." Die stilte was nodig om de speurhonden hun werk te laten doen. "Maar nu zijn ze weer op de brokstukken geklommen om puin te ruimen."

Zoektocht naar vierde (vermiste) persoon gaat verder

Opvangcentrum voor buurtbewoners die nog niet naar huis kunnen

Buurtbewoners die nog niet naar huis kunnen of hulp nodig hebben, kunnen voorlopig terecht in een opvangcentrum van het Rode Kruis. Momenteel zijn daar een dertigtal mensen aanwezig.

Politie vraagt om hen info over schade te bezorgen

VRT-journaliste Marjan Temmerman ter plaatse: "Ze hebben hier met hun handen gegraven om het derde slachtoffer te bevrijden"

Onze reporter ter plaatse Marjan Temmerman legt uit waarom het zo lang duurde voor het derde slachtoffer gered kon worden. "Ze hebben hier met hun handen zitten graven, hier en daar is er wel wat gesneden in het dak, maar het is gelukt. Ze hebben dat derde slachtoffer er stabiel uitgehaald. Er is nog één persoon waar geen nieuws over is, dus de zoektocht gaat onverminderd door."

Ze hebben hier met hun handen zitten graven, hier en daar is er wel wat gesneden in het dak, maar het is gelukt

Marjan Temmerman

Geëvacueerde kinderen van naburige school aan Karrewiet: “Het was heel hard schrikken”

Enkele kinderen getuigen bij Karrewiet over de explosie: "Het was heel hard schrikken, ineens was er een luide knal." De kinderen zaten allemaal op de Johannesschool, die vlak bij de plaats van de explosie ligt. In totaal werden 340 kinderen geëvacueerd, de school gaat morgen wel normaal open. "Er zal wel iemand aanwezig zijn van het CLB voor de kinderen", laat de directrice weten.

Videospeler inladen...

Meest gelezen