Videospeler inladen...

Granaat gevonden op Noorderlaan in Antwerpse haven

Op de Noorderlaan in de Antwerpen haven is vanmorgen een granaat gevonden. De granaat was niet tot ontploffing gebracht. De ontmijningsdienst DOVO en het labo zullen ter plaatse komen. De Noorderlaan is een tijdlang in beide richtingen afgesloten geweest voor het verkeer.

Vanmorgen rond 7 uur werd op de Noorderlaan in Antwerpen een granaat gevonden. De laan is daardoor een tijdlang in beide richtingen afgesloten tussen de Ekersedijk en de Zomerweg. De granaat werd gevonden tussen een auto en een bedrijf. De veiligheidspin was nog aanwezig, dus ze is niet tot ontploffing gekomen.  Rond de granaat was een veiligheidszone ingesteld. Een bedrijfje vlakbij is uit voorzorg ontruimd. Ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse gekomen en heeft de granaat uiteindelijk meegenomen.

Vanwaar de granaat afkomstig is, is nog niet duidelijk. Maar de voorbije maanden waren er al verschillende incidenten met granaten in Antwerpen. Telkens werden die gelinkt aan het drugsmilieu. Afgelopen maandag raakten nog 5 auto's en woningen beschadigd in Borgerhout na een granaatontploffing.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen