Archieffoto
AP 2018

Minstens 12 vluchten geannuleerd door nieuwe stakingsacties bij KLM

In Nederland heeft het grondpersoneel van KLM op Schiphol opnieuw gestaakt. In totaal werden 12 vluchten geannuleerd door de staking, maar de luchtvaartmaatschappij moest ook nog vluchten annuleren door capaciteitsbeperkingen. De staking is intussen afgelopen, ze liep van 8 tot 10 uur vanmorgen. De stakers vragen onder meer een beter loon en meer vaste banen.

De reizigers werden aangeraden om zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen. "Om te voorkomen dat deze vanwege ruimtegebrek niet kan worden meegenomen", schreef de luchtvaartmaatschappij in een verklaring. Ruimbagage was helemaal niet welkom tijdens de staking. "Het meenemen van ruimbagage zal niet mogelijk zijn op Europese vluchten die aankomen of vertrekken vanop Schiphol op woensdag 4 september tussen 07.30 en 10 uur", aldus KLM.

Als tegemoetkoming konden reizigers die niet zonder ruimbagage wilden reizen, kosteloos hun ticket omboeken. Ze kunnen ook zonder ruimbagage vertrekken en vragen om de bagage te laten nasturen met een latere vlucht.

Hoger loon en meer vaste banen

Maandag werd er ook al gestaakt bij KLM. Het grondpersoneel is ontevreden en vraagt een hoger salaris. Ze willen meer medewerkers in vaste dienst en minder zware werkroosters. De stakers eisen acht procent meer loon in twee jaar tijd, KLM biedt een loonsverhoging van zes procent op drie jaar tijd. 

Meest gelezen