Jonas Hamers / ImageGlobe

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst wil AED-toestellen in iedere patrouillewagen

De politiezone van Bilzen-Hoeselt-Riemst wil graag AED-toestellen standaard in al haar patrouillewagens, naar het voorbeeld van de Nederlandse politie. Met zo'n AED- toestel kan je iemand met een hartstilstand reanimeren.

In Nederland zijn er nu al in alle politiewagens defibrillatoren. Belgische agenten rijden al vier maanden mee met Nederlandse patrouilles en omgekeerd. En daar heeft korpschef Dirk Claes van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst het idee opgepikt.

Gemengde patrouilles

"De gemengde patrouilles worden niet alleen ingezet om drugsoverlast aan te pakken, maar worden ook bij andere zaken betrokken", zegt korpschef Dirk Claes. "Dat kan bijvoorbeeld bij incidenten waarbij mensen gewond raken en waarbij de politie het eerst ter plaatse is. Dat is zeker al gebeurd. In België is het nog geen standaard dat politiewagens zo'n defibrillator in de wagen hebben. Het is één van de dingen die vanuit Nederland doorsijpelen naar ons, dankzij de gemengde patrouilles." De korpschef van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst zal het daarom aan het politiecollege gaan voorleggen. 
 

Meest gelezen