Videospeler inladen...

62-jarige man verbreekt eigen Belgisch record speedskydiven

Luc Maisin, een winkelier uit Overijse, heeft het nieuwe Belgische record speedskydiven op zijn naam geschreven. Luc sprong uit een vliegtuig tegen 496,12 kilometer per uur en deed daarmee dus beter dan het vorige record (495,67 km/u). Dat stond trouwens ook al op zijn naam.

Eerder dit jaar werd Luc al Europees kampioen en bracht hij de Wereldbeker mee naar huis. "Bij speedskydiven spring je met je hoofd eerst uit een vliegtuig en probeer je om zoveel mogelijk snelheid te halen door je lichaam zo klein mogelijk te maken", vertelt Luc. "Je bent op dat moment een beetje een menselijke kogel." De Overijsenaar droomt intussen al van het wereldrecord. "Op trainingen haalde ik al snelheden tot 505 kilometer per uur, terwijl het record net boven de 500 kilometer per uur ligt. Maar dat zijn geen officiële tijden natuurlijk. Met nog wat extra training zou ik dat wereldrecord moeten kunnen verbreken. Daar blijven we naartoe werken", besluit Luc.

Meest gelezen