WC-rol doet nadenken over mobiliteit

VFG - Vereniging personen met een handicap - heeft een leuke actie bedacht om mobiliteit voor mensen met een beperking in de aandacht te brengen. Vrijwilligers gaan stiekem WC-rollen plaatsen in de week van de mobiliteit.

De WC-rollen zullen her en der in Hasselt door vrijwilligers undercover geplaatst worden in de toiletten van horeca-zaken. Want een toiletbezoek voor iemand met een beperking is niet altijd simpel, denk maar aan een horecazaak waar een toilet in de kelder is. Op de rol staat een cartoon van Herr Seele. Er staan tips en actiepunten op rond mobiliteit. "We hopen er zo een gesprek mee op gang te brengen en mensen wat bewuster te maken", zeggen Maarten en Steven van VFG. "En dat ze er echt ook mee aan de slag gaan. We willen mensen ook bewust maken om iemand in de stad te helpen als iets niet lukt. Als we dat allemaal meer gaan doen, dan zijn wij al heel blij!"

Openbaar vervoer

Maar de actie gaat ook over andere dingen dan toiletbezoek, zoals openbaar vervoer gebruiken. "Zo hebben mensen het soms moeilijk om ergens te geraken, dat moet heel georganiseerd gebeuren. Iemand die in een rolstoel zit moet dat uren op voorhand gaan plannen, en is vaak ook afhankelijk van de goodwill van de chauffeur", zegt Maarten nog, "en ook dat willen we even duidelijk maken." De week van de mobiliteit is van 16 tot 22 september.

Meest gelezen