AFP or licensors

Zoekactie naar overlevenden bootbrand in Californië stopgezet: "34 doden"

Voor de kust van de Amerikaanse staat Californië werd de zoekactie naar de passagiers, die zich op een brandende boot bevonden, gestaakt. Dat hebben de autoriteiten van Californië laten weten. Ze hebben de hoop opgegeven om nog overlevenden te vinden. 5 bemanningsleden konden zichzelf in veiligheid brengen. "34 mensen zouden zijn omgekomen", melden de autoriteiten nog.  

In de nacht van zondag op maandag brak er brand uit op het schip, dat zich voor het eiland Santa Cruz bevond. Het schip, dat op driedaagse duikexcursie was, had volgens de kustwacht 39 mensen aan boord. 5 bemanningsleden, die al wakker waren en zich op het dek bevonden, konden zichzelf in veiligheid brengen. De 34 passagiers in het ruim konden niet van de boot geraken. Ze lagen waarschijnlijk te slapen en werden ingesloten door het vuur.

De reddingswerkers hebben intussen 20 lichamen geborgen, onder wie 11 vrouwen en 9 mannen, maar ze hebben de hoop opgegeven om nog overlevenden te vinden, de zoekactie werd daarom gestaakt. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaan ze het scheepswrak stabiliseren om de overige slachtoffers uit het gezonken schip te halen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. 

Californië
AFP or licensors

Meest gelezen