AP2012

96 banen bedreigd bij callcenter IPG Contact Solutions

Bij het callcenter IPG Contact Solutions zijn 96 banen bedreigd. Dat meldt de liberale vakbond. Reden is een contract met Proximus dat niet verlengd wordt. De vakbond probeert het aantal ontslagen nog te doen dalen. 

Bij IPG Contact Solutions werken in ons land 1800 mensen. Er zijn vestigingen in Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt en Luik. Van die 1800 dreigen er dus 96 hun baan te verliezen. Aanleiding voor de geplande ontslagen is het verlies van een belangrijk contract met Proximus. Volgens de liberale vakbond heeft dat te maken met een nieuwe strategie bij Proximus, die meer inzet op nieuwe technologie en op het verhuizen van de callcenters naar het goedkopere buitenland.

De vakbond vindt het spijtig dat uitgerekend een bedrijf dat nog deels in overheidshanden is, dat doet, omdat het gaat om kwetsbare werknemers, die moeilijk aan een baan raken. Zij komen vaak in callcenters terecht. De vakbonden gaan nu proberen om het aantal van 96 ontslagen nog naar beneden te krijgen door de getroffen werknemers elders in het bedrijf onder te brengen.

Volgens de liberale bond staat de hele sector van de callcenters onder druk door nieuwe technologie en concurrentie uit het buitenland. Er moet volgens de bond alsmaar meer gepresteerd worden voor een kleinere vergoeding.

Meest gelezen