Brand in Koekelberg: honderdtal mensen geëvacueerd

In Koekelberg is een honderdtal bewoners van enkele appartementsblokken geëvacueerd na een brand in de ondergrondse garage. Dat meldt de brandweer van Brussel.

De brand brak rond tien uur woensdagavond uit in de garage, wellicht bij een voertuig en isolatiemateriaal. Daardoor ontstond er bijzonder veel rook in de gebouwen. Vier mensen werden gered van hun balkon. Vier mensen zijn met een lichte rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of het over dezelfde mensen gaat, aldus woordvoerder van de brandweer Walter Derieuw.

De bewoners zijn opgevangen in de sporthal van de gemeente, waar ze werden bijgestaan door het Rode Kruis. Rond half twee vannacht mochten ze in groepjes van tien terug naar binnen, na controle van de brandweer. Er is wel nog geen elektriciteit in de buurt. 

 

Meest gelezen