Competitie Film Fest Gent start met “Muidhond”, een film over pedofilie van Patrice Toye

Film Fest Gent, dat volgende maand van start gaat, maakt nieuwe titels bekend; voor de competitie dingt Patrice Toye mee met haar vierde film: "Muidhond".

Over dik een maand start de 46e editie van Film Fest Gent, met als openingsfilm “Les misérables” van Ladj Ly, over een verarmde Parijse banlieu. Die film won de prijs van de jury op het festival van Cannes. Het is ook uitkijken naar de nieuwe film van Ken Loach, “Sorry we missed you”, over het onmenselijke werkritme van een pakjeskoerier.

De competitie op Film Fest Gent wordt geopend met “Muidhond” van Patrice Toye, de verfilming van de veelbesproken debuutroman van de Nederlandse Inge Schilperoord, die er de Bronzen Uil mee won. Het is een verhaal over een veroordeelde pedofiele jongeman. Na een gevangenisstraf keert hij terug naar het huis van zijn moeder. Maar dan komt een vrouw met een jong dochtertje naast hem wonen… 

Patrice Toye vindt het een grote eer om Film Fest Gent te openen. Het is "fantastisch dat het festival zijn nek uitsteekt voor een film met zo’n delicaat onderwerp als “Muidhond”, zegt Patrice Toye. Het is haar vierde film na “Rosie”, “(N)iemand” en “Little black spiders”. 

Lees verder onder het filmfragment:

Film Fest Gent bekroont ook kortfilms. Een kanshebber is “Nimic”, de nieuwe thriller van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, bekend van “The Lobster” en “The favourite”.

Het volledige programma van Film Fest Gent wordt op 19 september bekendgemaakt. 

Meest gelezen