AP

Facebook, Google en Twitter overleggen met de Amerikaanse veiligheidsdiensten over verkiezingen in 2020

De Amerikaanse technologiebedrijven, zoals Facebook, Google, Microsoft en Twitter hebben samengezeten met de Amerikaanse veiligheidsdiensten om ervoor te zorgen dat de presidentsverkiezingen van volgend jaar zo eerlijk mogelijk kunnen verlopen. 

In het hoofdkwartier van Facebook kwamen de technologiebedrijven samen met onder meer de FBI en het Departement Binnenlandse Veiligheid. Ze hebben een strategie klaar om buitenlandse inmenging via sociale media tegen te gaan.

De VS beschuldigt Rusland ervan dat het de presidentsverkiezingen van 2016 zwaar heeft proberen te beïnvloeden via berichten op sociale media. Die verkiezingen werden gewonnen door Donald Trump. Rusland heeft inmenging altijd ontkend. 

Meest gelezen