Lingerie Van de Velde Schellebelle schrapt jobs

Lingeriefabrikant Van de Velde uit Schellebelle verhuist het stikatelier en de afdeling nazicht naar het buitenland. De zeventien mensen die er werken verliezen hun job.

Het gaat om een kleine herstructurering, zegt CEO Marleen Vaesen van Van de Velde, en niet omdat het bedrijf minder goede resultaten zou hebben: "We hebben een aantal activiteiten verschoven van België naar Tunesië. Als gevolg daarvan is er een overcapaciteit in twee afdelingen: nazicht- en stikatelier. Die overcapaciteit moesten we vertalen in jobs. Dat hoort bij de optimalisatie die we dagdagelijks doen binnen ons bedrijf."

Begeleiding

In de twee verplaatste afdelingen werkten zeventien mensen. Zij verliezen die job, en een aantal van hen kan elders terecht in het bedrijf. "De rest krijgt een vergoeding die hoger is dan de wettelijk voorziene vergoeding. En we helpen ook bij het zoeken naar een andere job", aldus nog Marleen Vaesen. 

Meest gelezen