BOB-zomercampagne: minder bestuurders betrapt onder invloed aan het stuur

Deze zomer werden er minder bestuurders onder invloed betrapt. Dat blijkt uit de cijfers van de BOB-zomercampagne. Er is een kleine daling in vergelijking met vorig jaar. De politie noemt de resultaten bemoedigend maar wijst erop dat bestuurders de juiste keuzes moeten blijven maken.

Deze zomer vonden er verschillende  alcoholcontroles plaats in het kader van de BOB-zomercampagne. Van de 364.050 bestuurders die werden gecontroleerd, reed 2,55 procent onder invloed van alcohol of drugs. Dat is 0,15 procent minder dan vorige zomer. De federale politie noemt deze resultaten bemoedigend maar volgens de politie zijn er inspanningen nodig om een verdere daling te krijgen.

Daarom zullen er ook buiten de BOB-campagnes alcoholcontroles blijven worden georganiseerd. De politie hoopt dan ook dat bestuurders de juiste keuze blijven maken. "Er zijn voldoende alternatieven: meerijden met een BOB, ter plaatse overnachten, een taxi bellen of het openbaar vervoer gebruiken. Dit zijn geen grote inspanningen, maar op die manier kan je wel grote gevolgen vermijden en minder mensenlevens in gevaar brengen."

Er zijn voldoende alternatieven: meerijden met een BOB, ter plaatse overnachten, een taxi bellen of het openbaar vervoer gebruiken

Federale politie

Meest gelezen