Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Plooibare Samsung-smartphone ligt na valse start dan toch in de eerste winkelrekken, maar niet bij ons

De plooibare smartphone van Samsung ligt vanaf vandaag dan toch in de winkelrekken in thuisland Zuid-Korea. De lancering van de Galaxy Fold is eerder uitgesteld, nadat er problemen waren opgedoken met de schermen van een aantal testtoestellen. Het toestel komt niet in België op de markt zoals initieel nochtans de bedoeling was.

Het was pijnlijk dit voorjaar toen bleek dat enkele testtoestellen van de nieuwe smartphone heel snel kapot gingen. Het was een nieuwe deuk in het imago van het bedrijf na de eerdere problemen met de tablet Galaxy Note 7 die kort na de lancering van de markt werd gehaald, omdat de batterij in brand kon vliegen.

Samsung heeft naar eigen zeggen de telefoon helemaal opnieuw ontworpen om de problemen met het toestel op te lossen. De Galaxy Fold zal rond de 2.000 euro kosten en moet het nieuwe vlaggenschip van Samsung worden.

Na de lancering vandaag in Zuid-Korea volgen enkele zogeheten "kernmarkten" zoals de Verenigde Staten en Duitsland. De smartphone komt volgens Samsung niet op de markt in België, zoals initieel nochtans wel de bedoeling was.

De Galaxy Fold zal niet verschijnen in België

Samsung België

"We waarderen de steun die we van onze Belgische klanten hebben ontvangen en zijn blij met hun continue support", klinkt het in een mededeling. "Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in België."

Ook concurrent Huawei werkt aan een plooibare smartphone. De lancering van dat toestel was gepland voor juni, maar is ook uitgesteld tot het najaar.

Meest gelezen