Stad Brugge ontvangt "van seksueel misbruik beschuldigde" prins Andrew

Morgen is het precies 75 jaar geleden dat de Polen, Canadezen en Britten gestart zijn met de bevrijding van onze provincie van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Brugge wordt dat zaterdag gevierd. Naast prins Laurent, zal ook de Britse prins Andrew hulde brengen. Het is zijn eerste publieke optreden na de beschuldigingen van seksueel misbruik.

Prins Andrew is kolonel van een Britse luchtmachtonderdeel dat in 1944 een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van ons land. Daarom komt hij naar Brugge. Maar in het Verenigd Koninkrijk ligt hij momenteel fel onder vuur. Hij was vroeger een goede vriend van de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein. Die pleegde enkele weken geleden zelfmoord in de cel. Epstein werd verdacht van misbruik en sekshandel met minderjarige meisjes. Een van de slachtoffers van Epstein beschuldigde ook de Britse prins van aanranding.

Eerste keer in openbaar

De prins vluchtte naar Spanje, ver weg van de media-aandacht en doet zaterdag zijn eerste publieke optreden in Brugge. Burgemeester Dirk De fauw ziet er geen graten in dat de omstreden prins uitgerekend nu naar Brugge komt. "Ik ben jurist en weet dat je in ons land onschuldig bent tot je veroordeeld bent. Hij is al veroordeeld door de pers, maar niet voor de rechtbank. Dus is hij in ons land onschuldig. In elk geval zullen we deze mensen ontvangen op het Brugse stadhuis."

Meest gelezen