Archieffoto Getty Images

17-jarige migrant steekt Kanaal over in dakkoffer van auto

Vorige week heeft een 17-jarige migrant de oversteek van Frankrijk naar Engeland kunnen maken door zich te verschuilen in een dakkoffer van de auto van een terugkerend Engels koppel. Het echtpaar ontdekte de verstekeling pas wanneer ze thuis in Newbury aankwamen.

Simon Fenton en zijn vrouw Sally waren op de terugweg met de ferry na hun vakantie in de Franse Dordogne-streek. Het Engelse echtpaar had in Calais overnacht voor ze de oversteek maakten en besloten om hun auto met dakkoffer langs de weg te parkeren. Ze vermoeden dat de 17-jarige jongeman daar in hun dakkoffer is gekropen en was komen vast te zitten.

Ik neem hem zeker niet kwalijk dat hij ons land is binnengekomen, ik was alleen een beetje geschrokken

Simon Fenton

De Engelse vakantiegangers ontdekten pas dat er iets mis was wanneer ze thuis in Newbury aankwamen en ze twee onbekende voeten uit hun dakkoffer zagen steken. Ze verwittigden de lokale politie en zij konden de verstekeling uit de koffer bevrijden. Het gaat om een 17-jarige Egyptische jongeman. Omwille van zijn jonge leeftijd werd hij overgeleverd aan de Engelse sociale diensten. 

Simon en zijn vrouw waren geschrokken, maar toonden achteraf ook begrip voor de beslissing van de jonge Egyptenaar. De laatste tijd lijken steeds meer migranten de oversteek te willen maken naar het Verenigd Koninkrijk. Ze doen dit met gevaar voor eigen leven. Vorige week stierf er nog een Irakees die het Kanaal probeerde overzwemmen.

Meest gelezen