Jef Geerts verpulvert wieleruurrecord 80-plussers: 33 kilometer en 750 meter in één uur

Jef Geerts, een man van 80 uit Hoogstraten, heeft het Belgische wieleruurrecord voor 80-plussers verbroken. Jef reed op de wielerpiste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent in één uur tijd 33 kilometer en 750 meter. "Ik heb gewoon goede genen", aldus Jef.

Jef moest in één uur tijd meer dan 31 kilometer en 186 meter fietsen en daar ging hij met 33 kilometer en 750 meter flink over.

Beter dan Victor Campenaerts doet de 80-jarige Jef Geerts logischerwijze niet. Campenaerts verbrak in april het werelduurrecord door 55,089 km in één uur te rijden. Een prachtprestatie, maar een geheim heeft hij naar eigen zeggen niet: "Ik heb gewoon goede genen", aldus Jef. "Ik heb ook altijd hard gewerkt én gefietst. Bij de wedstrijden voor renners boven de 45 jaar heb ik drie jaar lang elke wedstrijd gewonnen."

Omdat Jef geen fietscomputer mocht gebruiken, was het toch een zenuwslopend uur. "Mijn afstand is beter dan verwacht. Op de fiets had ik het gevoel dat het niet goed ging, maar blijkbaar was het toch zo slecht nog niet. Dat mijn kleinzonen trots zijn? Dat kan ik geloven, als ze zelf op hun tachtigste nog zo kunnen fietsen mogen ze blij zijn", besluit Jef met een knipoog.

Meest gelezen