Antwerpse studenten krijgen binnenkort les in tenten

Honderden studenten van de Universiteit Antwerpen die les volgen op campus Drie Eiken in Wilrijk zullen het nieuwe academiejaar op een bijzondere manier starten. Ze zullen les krijgen in grote tenten. Dat is een tijdelijke oplossing nadat het dak van de grote aula was ingestort. 

Vorige week woensdag kwam tijdens renovatiewerken het dak van de grote aula naar beneden. De schade is groot en kan niet op tijd gerepareerd worden voor de start van het nieuwe academiejaar, op 23 september. Daarom komen er 2 grote tenten op een weiland tussen twee parkings. 

Verwarmd en geïsoleerd

"Binnenin de tenten wordt een aula nagebootst", vertelt Sabine Mous van de Universiteit Antwerpen. "Er staan tribunes in, schuin omhoog, met stoelen en klaptafeltjes. Ze zijn verwarmd en geïsoleerd zodat er ook lesgegeven kan worden als het kouder wordt."

Grote groepen

Eén tent biedt plaats aan 600 studenten, de andere aan 160. Studenten van de farmaceutische, medische, biomedische en diergeneeskundige wetenschappen zullen er les krijgen. Dat zijn grote groepen waardoor het niet mogelijk is om hen in kleinere aula's op de campus te huisvesten. 

In de loop van volgende week zullen de tenten worden geplaatst. Het is nog niet duidelijk wanneer het dak van de aula hersteld zal zijn. 
 

Meest gelezen