Videospeler inladen...

Conclusie van experiment met ijskelder Arenbergkasteel? "Zelfs in een ijskelder gaat ijs geen heel jaar mee"

Kan ijs een klein jaar lang bevroren blijven in een ijskelder? Met die vraag in het achterhoofd is begin dit jaar als experiment een lading van 35 ton ijs afgeleverd in de ijskelder van het kasteel van Arenberg in Heverlee, bij Leuven. 

Vol spanning opent Wim Aertsen van Regionaal Landschap Dijleland de deur van de ijskelder. Hebben de drie hittegolven van de voorbije zomer alles laten smelten?

Enkele hooibalen liggen nog in de weg,  en dan stellen we vast dat er niet bijzonder veel ijs meer ligt: "Naar schatting een kleine meter nog, zo'n vijf ton", zegt Aertsen. "Maar ik ben blij dat er toch nog iets van overblijft."

Herbekijk de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen