Explosie Wilrijk: 300 mensen geïnformeerd via BE-Alert

Bij de ontploffing van dinsdag in Wilrijk zijn 300 mensen uit de buurt via BE-Alert ingelicht. BE-alert waarschuwt je bij een incident met een mail of sms. "We merken dat zo'n dienst geapprecieerd wordt", klinkt het bij de brandweer.

Dinsdag bij de ontploffing in Wilrijk, zijn 300 mensen uit de buurt via BE-Alert ingelicht over de explosie en de afgesloten straten.

Goede communicatie

"En dat werd door vele mensen geapprecieerd", zegt Kristof Geens van de brandweer. "De mensen kunnen niet antwoorden op berichten van BE-Alert, maar we hebben van de buurtbewoners die we zijn tegengekomen gehoord dat ze erg tevreden waren over de communicatie."

"Dinsdag hebben we zo'n 5 berichten gestuurd. Eerst vroegen we de mensen om ruimte te maken voor de hulpdiensten, maar later ging het ook over hoe ze de schade moesten opmeten en de verzekeringen moesten inschakelen."

Gisteren testmail

In Antwerpen hebben intussen 122.000 adressen zich geregistreerd bij BE-Alert. Als je geregistreerd bent bij BE-Alert, dan heb je gisteren normaal gezien een testmail gekregen.

Meest gelezen