Videospeler inladen...

Filmfestival Oostende van start met "Leading ladies" voor en achter de camera

“The best of Dorien B.” opent het Filmfestival van Oostende, waar het lang niet de enige film is geregisseerd door een vrouw. Gastvrouw Lynn Van Royen mocht een eerste ster schoonvegen op de dijk van Oostende.

De "master", zeg maar gastvrouw van het Filmfestival van Oostende is dit jaar actrice Lynn Van Royen, bekend van de tv-series "De Ridder", "Marsman en "Beau séjour". Het thema is “Leading ladies”. Dat houdt in dat meer dan de helft van de geselecteerde films geregisseerd is door een vrouw ofwel op het scherm gedragen wordt door sterke vrouwenrollen.

Bekijk hieronder een interview van Ward Verrijcken met Lynn van Royen: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

De openingsfilm “The best of Dorien B.”, een komedie over een jonge moeder, is het regiedebuut van Anke Blondé. Ook “Sinner”, de tweede langspeelfilm van Emilie Verhamme, gaat in Oostende in première.

Morgen zaterdag is de Italiaanse wereldster Monica Bellucci te gast in Oostende. Zij speelt in “Spider in the web”, een film die zijn wereldpremière beleeft op het Filmfestival.

Zondag wordt acteur Jan Decleir in het zonnetje gezet; hij krijgt dan ook een ster in de zeedijk en een “lifetime achievement award”.

Volgend weekend worden de Ensors uitgereikt in Oostende, de Belgische filmprijzen. De grote kanshebbers zijn “Girl” van Lukas Dhondt en “Niet schieten’” van Stijn Coninx. Het volledige programma van het Filmfestival van Oostende vindt u hier.

Bekijk hieronder het verslag van de openingsavond uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen