Beschadigde gasleiding ontdekt net na ontploffing Wilrijk

Bij de controle van de gasleidingen door netbeheerder Fluvius werd dinsdagmiddag bij één huis dat niet vernield werd een gasgeur waargenomen. De aansluiting werd vervangen. Nu dat bericht bekend raakte, is er onrust in de wijk. Daarom voert Fluvius een extra controle uit, om de bewoners gerust te stellen.

Dinsdagmiddag gingen brandweer en Fluvius bij alle huizen langs om te checken of de bewoners en huizen in orde waren. In één huis op het plein werd een meter met afwijkende waarden gevonden. Bij nadere controle werd ook een lichte gasgeur waargenomen. "De leidingen werden meteen blootgelegd en toen zagen onze werkmannen dat er een beschadiging is", vertelt woordvoerder van Fluvius Björn Verdoodt.

De gasleiding werd meteen volledig vervangen en alle verplichte testen werden uitgevoerd om zeker te zijn dat de herstelling correct is verlopen. Vandaag ontstond er onrust in de wijk. Het gonsde van de geruchten en daarom besloot Fluvius nog extra controles uit te voeren en op straat te antwoorden op vragen van de buurtbewoners.

"Wij kunnen helemaal niks zeggen over de oorzaak van de beschadiging", zegt Verdoodt. Er is dus zeker geen reden om te denken dat er een link is tussen de ontploffing van de drie huizen en dit gaslek. Wellicht wordt de gebeurtenis wel aan het parketdossier toegevoegd. 

Bij de ontploffing dinsdag kwam één vrouw om het leven. Drie anderen werden levend van onder het puin gehaald. Drie huizen zijn volledig vernield en ook de aanpalende huizen zijn momenteel onbewoonbaar.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen