Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Iedereen wil "converseren met Nick Cave": ticketsysteem Bozar slaat tilt

Bozar in Brussel kon de vraag niet bijhouden: iedereen wil de Australische zanger Nick Cave horen en zien eind januari. De kaartjes waren in een kwartier de deur uit ... nadat het computersysteem hersteld was.

“Conversations with Nick Cave. An evening of talk and music” is een bijzonder concept: fans kunnen vragen stellen en Cave zingt liedjes aan de piano. Vragen beantwoorden doet de zanger al een poos online, en sinds enige tijd ook in het echt. De man draagt het hart op de tong, zeker na de dood van zijn tienerzoon enkele jaren geleden.

Op 30 en 31 januari 2020 treedt Nick Cave op in Brussel, in Bozar. Er waren bijna 4.000 kaartjes beschikbaar. Die waren vanaf 11 uur te koop en in een kwartier uitverkocht. ’t Is te zeggen: nadat het onlineplatform weer beschikbaar was, want dat sloeg tilt omdat er te veel vraag ineens was. Ook aan het loket van Bozar was het een drukte van belang, maar de fysieke verkoop van kaartjes werkt op hetzelfde systeem.

Een avond vol wijze woorden

In mei was Nick Cave te gast in de Roma Antwerpen.  Ellen Maerevoet van VRT NWS  viel vooral de verbinding op: "door de verhalen, maar nog meer door de muziek die voor iedere fan een unieke betekenis heeft, maar tegelijk zo universeel is en wereldwijd mensen aanspreekt. En dan lijkt de Roma even toch een soort hedendaagse "kerk", een spirituele gemeenschap met Cave als pastoor, goeroe of therapeut." 

Meest gelezen