Nicolas Maeterlinck

Onbekenden proberen legertruck in brand te steken in Brussel 

Onbekenden hebben deze middag geprobeerd een militair voertuig in brand te steken, dat is vernomen bij de politie van de zone Brussel Zuid. De feiten speelden zich af op klaarlichte dag, vlakbij het Zuidstation. Voorlopig is er niemand opgepakt.

“Rond 13u hebben onbekenden geprobeerd een voertuig van de militairen in brand te steken aan het Marcel Broodhaersplein”, zegt de woordvoerster van de lokale politie. “Dat is niet gelukt, het voertuig is nog steeds rijvaardig.” Wie achter de brandstichting zit, is voorlopig nog onduidelijk. Het gaat om een voertuig dat wordt ingezet bij de ‘Operatie Vigilant Guardian’, de maatregel van de regering om militairen in te zetten op straat.

“Het gaat om een kleine brand”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Een getuige heeft de brandstichting gezien en heeft kunnen ingrijpen. Het vuur was meteen gedoofd en de schade is zeer beperkt gebleven. Aangezien het om brandstichting aan een militair voertuig gaat, heeft het parket een deskundige aangesteld om de brand te onderzoeken. Er loopt een onderzoek om de dader of daders te identificeren.”

Politieauto in brand

Gisterenavond werd ook al een politieauto in brand gestoken in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. Het voertuig brandde volledig uit. Het Brusselse parket meldt dat er nog geen duidelijkheid is over de aanleiding voor de brandstichting. Ook hier werden er nog geen daders geïdentificeerd. 

Meest gelezen