Machelaars krijgen hoofdpijn van stank die "ruikt naar verbrand rubber"

Sinds woensdag klagen inwoners van Machelen over een indringende geur die af en toe boven de gemeente hangt. Het ruikt er naar verbrand rubber. Waar de stank vandaan komt is nog niet duidelijk, maar sommige inwoners hebben intussen wel last van hoofdpijn.

"Er hangt hier inderdaad soms een sterke geur", bevestigt de burgemeester van Machelen, Marc Grootjans. "Het ruikt naar verbrand rubber. Sommigen vergelijken het met de geur van popcorn. Maar het is enorm storend."

Inwoners klagen over hoofdpijn 

Niet alleen klagen de inwoners over de geur, sommigen hebben er ook fysiek last van. "Mijn man en ik hebben er allebei hoofdpijn van gekregen", zegt Machelaar Karine Muls. Volgens haar is het trouwens niet de eerste keer dat het in de gemeente stinkt. "In de winterperiode hebben we ook al verschillende keren dezelfde doordringende geur geroken."

Oorzaak geurhinder onbekend

Waar de geurhinder vandaan komt is nog niet duidelijk. "Wij zijn volop op zoek naar de oorzaak", zegt burgemeester Grootjans. "De asfalteringswerken die de gemeente onlangs heeft uitgevoerd, hebben er in ieder geval niets mee te maken. We gaan dan ook iedereen bevragen om de oorzaak te vinden."

Meest gelezen