Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Gitarist en muzikale duizendpoot die samenwerkte met onder meer Aretha Franklin en The Rolling Stones overleden

In de Verenigde Staten is producer en gitarist Jimmy Johnson (76) overleden. Hij speelde een grote rol in een aantal iconische hits van Aretha Franklin, Percy Sledge en The Rolling Stones. Hij zat onder meer achter de knoppen bij "When a man loves a woman" en "Brown sugar" en speelde zelf gitaar bij "Respect".

Johnson is als gitarist te horen op een aantal platen van Aretha Franklin, Wilson Pickett en The Staple Singers. Hij zat achter de knoppen als audiotechnicus bij onder meer "When a man loves a woman" van Percy Sledge en "Brown Sugar" en "Wild horses" van The Rolling Stones. Hij was zelf gitarist bij zijn band The Swampers.

Beluister hieronder "Respect" van Aretha Franklin met Jimmy Johnson als gitarist:

De man richtte in het plaatsje Sheffield in de Amerikaanse staat Alabama ook de Muscle Shoals-opnamestudio's op, waar tal van bekende artiesten en groepen hun nummers kwamen opnemen. Het was zijn zoon Jay Johnson die het overlijden op Facebook aankondigde. "Hij speelt nu muziek met de engelen."

Beluister hieronder "Brown sugar" van The Rolling Stones, Jimmy Johnson zat aan de knoppen bij dit nummer:

Meest gelezen