Reuzen van Deurne zoeken onderdak

Morgen trekt de reuzenstoet opnieuw door Deurne, met meer dan 130 reuzen. De organisatie, de vzw De Reuzen van Deurne, heeft zelf ook 10 reuzen, maar die zijn binnenkort dakloos. Het magazijn waar ze staan wordt verkocht.

"Het magazijn is eigendom van AG Vespa en het gebouw staat momenteel te koop", zegt Albert Denie van de vzw. "We hebben al een ander stadsmagazijn aangeboden gekregen, maar dat is in het weekend gesloten, en dat is natuurlijk net het moment dat wij bezig zijn met onze reuzen. We wachten nu bang af wat er kan gebeuren want het is zeker niet evident om een geschikte locatie te vinden. Het moet een grote ruimte zijn die hoog genoeg is."

Grootste stoet van België

Morgen mogen de reuzen in ieder geval even buiten, want dan lopen ze mee in wat volgens de organisatie de grootste reuzenstoet van België is. Er doen maar liefst 135 reuzen mee. De Reuzen van Deurne doen niet allemaal mee, de reus van de Rode Ridder moet thuis blijven. Het is de grootste reus van Antwerpen, hij is meer dan 5 meter hoog, en het duurt erg lang om hem op te bouwen. "Het duurt meer dan 2 uur, en je hebt er een hoogtewerker voor nodig", zegt Denie. "Die moeite willen we niet doen omdat de Rode Ridder sowieso niet kan meestappen in deze stoet. We passeren langs tramsporen en de reus is zo groot dat hij niet onder de bovenleidingen geraakt".

De reuzenstoet vertrekt morgen, zaterdag 7 september, om 14.30 uur aan het districtshuis in Deurne. Meer informatie over de stoet vind je op de website van het district

Meest gelezen